top of page
NEMEZELÉS

Színes gyapjúból kedves kis figurák, virágok, labdák, tárcák, állatkák és legfőképp macik készülnek, amiket aztán hímzéssel díszítünk tovább. 

GYÖNGYÖZÉS

A táborban egész héten sok-sok színes üveggyöngy áll redelkezésre indián ékszerek készítéséhez. A gyöngyszövést és a peyot gyöngyfűzést is meg lehet tanulni, mellyel legtöbbször karkötők készülnek. 

RAFFIA TÁRGYAK

Raffiából kosarakat készítünk, fonással és varrással. Mivel szuper szép színeink vannak, azért pompás kosarak készülnek. Ugyanebből az anyagból kis álomfogókat is készítünk, amit tollakkal, fagyöngyökkel díszítünk. 

PAPÍRMASÉ

Mosószeres dobozt hasznosítunk újra és vonunk be papírmaséval. Ezt aztán kifestjük és indián varázslók készülnek belőlük. 

Tojástartóból pedig cuki állatok készülnek, amikből édes kis szobadekorációk vállhatnak, amelyek emlékeztetnek a tábori élményekre. 

ÉKSZEREK FÁBÓL

Fa alapra festük és aztán hímzéssel, gyöngyökkel és flitterrel dísztjük őket. Keresztszemes és szabad öltéstípust is használunk, így igazi indán medálok készülnek. 

TEXTILFESTÉS

Nyomó textilfestékkel, sablon segítségével menő mintákat nyomunk pólóra. Illetve kötözéses technikával, folyékony festékben batikolni is szoktunk.  

FA ÉS BŐR TÁRGYAK 

Fából készítünk kés- és bicskanyelet, törzsi botot és totemoszlopot. A türelmes kis indián faragással is díszítheti a készülő tárgyat.  

Az elkészült késeknek tokot készítünk fából és bőrből. Oldalait különböző díszfűzésekkel illesztjük össze. Ezen kívül készülnek még kis pénztárcák és karkötők is bőrből.AGYAGOZÁS

Agyagozásra a tábor első két napján van lehetőség, hiszen utána idő kell a tárgyak kiszáradásához. Az égetést saját készítésű, földbe vájt kemencében oldjuk meg. 

 Tevékenységek

Esténként a törzsi gyűlés után együtt játszunk mindenféle klassz játékot, majd a tábortűznél énekelünk és meghallgatjuk Öregmedve és Nagymedve meséit.

Ha a tűz is leégett, a legbátrabb indiánok  kalandos felfedezőútra indulnak a környéken: az éjjeli őrjáratra. 

DSCN9226.JPG
Esti programok
bottom of page