Tábori élet

kézműves

tevékenységek

 

 

 

Nemezelés

Színes gyapjúból kedves kis figurák, virágok, labdák, tárcák, állatkák és legfőképp macik készülnek, amiket aztán hímzéssel díszítünk tovább. 

Agyagozás

Agyagozásra a tábor első két napján van lehetőség, hiszen utána idő kell a tárgyak kiszáradásához. Az égetést saját készítésű, földbe vájt kemencében oldjuk meg. 

Fából készítünk kés- és bicskanyelet, törzsi botot és totemoszlopot. A türelmes kis indián faragással díszítheti a készülő tárgyat. Fafaragás
Gyöngyözés

A táborban egész héten sok-sok színes üveggyöngy áll redelkezésre indián ékszerek készítéséhez. A gyöngyszövést és a peyot gyöngyfűzést is meg lehet tanulni, mellyel legtöbbször karkötők készülnek. 

Batikolás

A textilt jó erősen megkötözzük, majd különböző színű festékekbe mártjuk. Kibontva különleges mintázatokat kapunk.

Kés készítés

Pengéket élezünk és fa nyelet csiszolunk, majd faragunk hozzá.

Álomfogó készítés

 

Az indiánok a rossz álmok távoltartása végett álomfogót készítettek. Mi is követjük példájukat: vesszőből, fonalakból, raffiából és gyöngyökből születik meg mindenkinek a saját, egyedi álomfogója. 

Bőrözés

Az elkészült késeknek tokot készítünk bőrből. Oldalait különböző díszfűzésekkel illesztjük össze. Ezen kívül készülnek még pénztárcák, karkötők és nyakláncok is.

Indián csomózással és körmönfonással karkötőket készítünk. Alapanyaga rengeteg színes hímzőfonal. 

Körmönfonás és csomózás
Papírmasé

Színes papírokból, újságból és kreppapírból általában maszkok szoktak készülni, melyeket aztán festéssel és rajzolással lehet tovább dekorálni. Szövés

Színes fonalakból, pólófonalból, bőrből, ágacskákból szövetet készítün. 

Textilnyomás

Textilfestékkel, sablon segítségével mintákat nyomunk pólóra. 

 Tevékenységek

Esténként a törzsi gyűlés után együtt játszunk, majd a tábortűznél énekelünk és meghallgatjuk Öregmedve és Nagymedve meséit.

A legbátrabb indiánok pedig kalandos felfedezőútra indulnak: az éjjeli őrjáratra. 

Esti program