Egy indián törzs életében általában a legfontosabb mozzanatok a más törzsekkel vívott csaták. De mivel a Pepecs és Pirokéz törzs békés természetű, így inkább a mindennapi életről ejtünk néhány szót.

 

Mint minden embernek, az indiánoknak is megvan a mindennapi életben normálisnak számító napi munkájuk. Törzsünk lány tagjai ilyen téren főként a gyöngyfűzést, gyöngyszövést részesítik előnyben. A gyöngyfűzés általában a fiatalabbak mestersége, melynek során gyöngyből és rézdrótból állat-figurákat készítenek. Nagyon aranyos állatkák szoktak születni, a lányok fantáziája pedig igen élénk színvilágot tud produkálni. Mint már említettük a gyöngyfűzést főleg a kisebbek űzik, de néha a nagyobbak is rászánják magukat. Rájuk mégis inkább a gyöngyszövés jellemző, mert egy gyöngyszövés elkészítése több előkészületet, időt és türelmet kíván. Az elkészült műveket pedig rendkívül sokféleképpen fel tudják használni: készülnek karkötők, fejpántok és nyakbavalók.

 

Eddig hangsúlyoztuk, hogy a gyöngyözés főleg a lányok kedvelt elfoglaltsága, de ez nem teljesen igaz. Egyre több fiút látni, amint tűbefűzéssel küszködik, vagy éppen gyöngyöt válogat. Ennek ellenére a fiúkra mégis inkább a keményebb mesterségek a jellemzők, mint a fegyver készítés és használat, bőr tárgyak készítése, illetve a faragás. Minden évben rengeteg fegyver készül, köztük főként íjak és kőbalták. A bőrtárgyak készítése terén újat általában a törzsfőnökök tudnak mutatni, de mivel nyitott ember az indián, hamar rákapnak a bőrműveseink az új dolgokra.

A faragás az egyik legnehezebb mesterségeink közé tartozik. Ennek ellenére egyre több komolyabb alkotás születik, főként törzsi botok készülnek. Vannak indiánjaink, akik ma már hivatásszerűen foglalkoznak fafaragással.

 

Habár mi egy békés törzs vagyunk, és nem támadunk meg senkit, mégis szoktuk a célbalövést gyakorolni a rendszeres íjászatokkal és légpuskalövészetekkel. Igaz ugyan, hogy rengeteg saját készítésű fegyverünk van, de ezeken a lövészeteken mégis inkább a megbízható, boltban vásárolt "fegyvereket" használjuk.

 

Egyre több olyan kis indián csatlakozik hozzánk, akiket az esti felderítés hoz leginkább lázba. Ilyenkor az indiánok Öregmedve utasításait követve átvizsgálják a táborhelyünk környékét, lehetőleg úgy, hogy ne vegyék őket észre. Ez a legizgalmasabb feladatok közé tartozik, hisz hogy is ne lenne egy este 11-kor teljes csendben végrehajtott akció izgalmas...

 

 

 Törzsi Élet

A Tábor 

és a Törzs

 Törzsfőnökök

Egyetlen indián törzs sem működhet megfelelően főnökök, vezetők nélkül. Ez alól a Pepecs és Pirokéz törzs sem kivétel.

Fő-fő törzsfőnökeink Öregmedve és Nagymedve, az indiántábor szülőatyjai. Ők a tábor tevékenységi körén belül mindenhez értenek, ugyanakkor természetesen nem képesek ketten felügyelni egy egész gyerektábort. Ezért lépnek színre további törzsfők és törzsfőnők, akik sok munkával teljessé teszik az indián-élményt a gyerekek számára.

 

Néhány éve alakult ki a Vadölők, más néven Kistörzsfőnökök csoportja az idősebb, jó néhány szezont megjárt indiánok köréből. 

Öregmedve törzsfőnök: a tábor alapítója. Ő a csiszitolás, fafaragás, bőrtárcák és egyéb bőrös dolgok mestere, az éjjeli őrjárat irányítója, az esti mesék és éneklés vezetője és persze a tábor lelke és mókamestere.

Nagymedve törzsfőnök: A tábor alapítója. A különböző indián fegyverek, kőbalták és íjak elkészítését mutatja meg, vele lehet erdőt járni, gombákat, növényeket megismerni. És mindenféle szervezési feladatot is ellát.