Az indiántábor története...

Öregmedve és Nagymedve Indiántáborának története 1990-be nyúlik vissza, amikor az akkor még csak leendő törzsfőnökeinkben felvetődött egy kincskereső és kézműves tábor megrendezésének gondolata.

 

Hosszú időn keresztül érlelődött a gondolat, majd végül alakot öltött a Kincskereső és Indiántábor formájában. Kincskeresést és kézművességet foglalt magában, két olyan dolgot melynek törzsfőnökeink nagy rajongói.

 

A tábor azóta is él és virul. Hogy örök időkre nyomot hagyjunk magunk után, totemoszlopokat állítottunk két legjelentősebb szálláshelyünkön, Óbányán és Sasréten. Manapság az "öreg" és új indiánok számára nyaranta három turnus kerül megrendezésre Óbányán.

Óbánya

Az Indiántábor nyári táborhelyei immár évek óta Óbánya és Sasrét. Korábban néhány éven keresztül Almamelléken is tábort ütöttünk egy-két hétre, de miután a Sasréti erdei iskola nagyobb gyermek csoportok tartós táborozására is alkalmassá vált, Óbánya mellett Sasrét vált az indián tevékenységek másik központjává.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyarhertelend

Mecsek északi lankáin, az erdő szélén, a hertelendi wellnesfürdő közvetlen szomszédságában, elhelyezkedő tábor, zárt, biztonságos környezetben található.
Faházakban, minden faházban külön felújított fürdőszobával.

A legkorábbi időktől fogva minden nyáron letáborozunk néhány hétre Óbányára. Idén az összes turnus itt lesz, a falu végén található Szakmári üdülőben.

Óbánya egy kis sváb falu a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben, Mecseknádasdtól mindössze 4 kilométerre. Népi fazekas műhelyeiről ismert, melyekben még ma is folyik a munka. Autóval a 6-os útról Mecseknádasdnál letérve és 4km-t haladva érhető el.

496_00_1.jpg

 

 

Sasrét egy festői szépségű kis völgy, és az ott található erdei iskola néhány évre adott otthont a tábornak, mégis belopta már magát mindenki szívébe. Kaposvár és Szigetvár között félúton helyezkedik el, eldugva a Dél-Zselic dombjai között, távol mindentől. Tiszta levegő, és gyönyörű környezet várja az ide látogatókat, és az indiánokat. 

 

 

 

Sasrét
 ...és táborhelyei